Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exkurze pravěkem

zs-stara-ves-n.jpg

 

 

 

Přeneste se do dob pravěku

Chcete, aby Vaši žáci na vlastní oči viděli mamuta, pravěké zbraně, Věstonickou venuši a další zajímavosti z pravěku?

Není nic jednoduššího, než si tento zážitek objednat a poté vychutnat přímo v tělocvičně Vaší školy.

Přeneste se s žáky do pravěku, kdy po naší planetě chodila velká nebezpečná zvířatapralidé a civilizace se začala vyvíjet.

Exkurze pravěkem ve Vaší tělocvičně

 

Cílem výstavy je dětem názorně přiblížit nejen vývoj lidstvakulturuzpůsob lovu, život zvířat a lidí, ale i složitost obstarávání si potravy našich předchůdců. Některé činnosti si žáci mohou sami během přednášek vyzkoušet. A věřte, že dnešní děti s elánem takovéto výzvy přijímají.

Vystavené exponáty nejsou na plátně, ale jedná se o plastické, 3D reálné modely.

Přednáška je cíleně vedena dle věku žáků. Jsme připraveni na každou věkovou kategorii.

 

Cesta do pravěku s prvním i druhým stupněm základních škol

Pro II. stupeň je přednáška „nejnáročnější”, neboť děti již mají informace, které získaly během vyučování. I když to mnohým nepřijde, dokáží je využít. A mnohdy ten s nejhorším prospěchem najde odpovědi na záludné otázky naší lektorky, které následují v diskuzích.

Pro I. stupeň je přednáška méně náročná. Někdy je vedena formou otázek a odpovědí, někdy si žáci sami vybírají, o kterých exponátech chtějí slyšet zajímavosti nejdříve. Děti tak získávají základní informace o tomto úseku dějin. Žáci z I. stupně jsou, jak jistě víte, mnohem zvídavější a náročnější než starší děti. I na toto jsme pamatovali, dostávají proto větší prostor v diskuzích, aby byla ukojena jejich zvědavost a oni si udělali správný obrázek o životě v pravěku.

 

Mateřinky se v pravěku neztratí

Stává se, že některé ZŠ na výstavu pozvou i děti z MŠ. I na tuto variantu jsme připraveni. Děti překvapí originální pohádka o Prahonzovi a Prapepíčkovi. Oba je záživně provedou pravěkem. K MŠ se často přiřazují i děti 1. a 2. tříd. Opět záleží na vyučujících.

 

Exkurzí pravěkem to teprve začíná

Na našich stránkách jsou k dispozici pracovní listy, které si vyučující mohou stáhnout. Pracovat s nimi lze jak při výstavě, tak i v následujících hodinách. Pravěku lze věnovat celý den. V tom případě je výstava s přednáškou součástí Vašeho projektového dne.

Nebývá výjimkou, když děti přijdou na výstavu již oblečené za pralidi. A to je pro ně ten největší celoživotní zážitek. Kde jinde by „současní usměvaví pračlovíčkové” měli narazit na mamuta či šavlozubce, než ve Vaší tělocvičně?

V ZŠ Bavorov věnovali pravěku celý den a před naší výstavou s přednáškou proběhla celoškolní "módní přehlídka"

 

 

                                           

 

 

PROJEKTOVÝ DEN PRAVĚK - video

msmt_logo_bez_textu_black.jpg

 
 
 


Poslední fotografie



google

google11c0f270a676e51b.html

kudy z nudy


Školský portál

Školský portál Pardubického kraje - Klíč ke vzdělání a vědění na dosah



Statistiky

Online: 2
Celkem: 111555
Měsíc: 1647
Den: 106